søndag 25. september 2011

Søndagsmiddag

I dag har jeg følt meg som en skikkelig husmor...
Har laget skikkelig gammeldags middag med dessert, og tilogmed laget noe av "restene"...

Middagen var en av husets favoritter (iallefall blant oss voksne):
Leirgryte med lammekjøtt, løk, gulrøtter og poteter.

Gode råvarer


En leirgryte legges i vann, grønnsakene skrelles, kjøttet krydres med salt og pepper.
Alt legges om hverandre i en leirgryte (en god slump olivenolje i bunnen).
Tilslutt littegrann kanel, noen laubærblader og et par dl. vann...


Settes inn i kald ovn, skru ovnen på ca 200 grader og la den stå minst et par timer.
Ta gjerne en søndagstur imens, maten klarer seg selv og tåler å stå en god stund.
Vår ble visst stående 3,5 time før vi var tilbake.


Til dessert i dag var det sitronfromasj:

3 sitroner
6 eggeplommer
1 helt egg
175 gram sukker
4 plater gelatin
1 pk fløte
1,5 dl. lettmelk

Riv skallet av 2 sitroner (bare det ytterste gule)
Pisk eggeplommer, egg, sukker og saften av 3 sitroner.
Legg gelatinplanene i blødt i kaldt vann.

Varm opp 1,5 dl melk og 0,5 dl fløte (eller 2 dl helmelk som det opprinnelig var men jeg ikke hadde).
La melken kjøle ned til den er lunken, og hell den deretter over eggeblandingen mens du pisker.
Hell alt tilbake i kjelen og varm opp ved lav varme til det ryker litt av det.
Ta gelatinplatene opp av vannet og smelt dem oppi. Rør til det er oppløst. Kjøl ned.
Pisk krem av resten av fløten og bland alt forsiktig sammen.
La stivne.



Og som den husmora jeg er, hehe... så kan man jo ikke la 6 eggehviter gå til spille.
Og med 3 dl sukker og 7 dl kokosmasse ble det kokosmakroner.

5 kommentarer:

  1. Heia
    Så kjekt å se hvordan dere har det :) og så flink husmor du er. Så deilig ut den menyen i dag :))
    tine

    SvarSlett
  2. Dette så godt ut ja... Flinke jenta ;-)
    Mamma

    SvarSlett
  3. Du, no blei eg imponert!! Går det an å bruka vanlig ildfast form også, eller må det helst være leirgryte?

    Eli :)

    SvarSlett
  4. Har aldri prøvd ildfast form, men antar det mågå greit om du har lokk til den (Evt tett folie)...

    SvarSlett
  5. Hei Gry!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Kjempekoselig om du vil legge inn en kommentar.
Har dessverre måttet legge inn ordbekreftelse etter problem med spam, men håper det går greit likevel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...